Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Inzerce Nafukovací Čluny.cz

Nečekejte na jaro, využijte zimní slevy na čluny GUMOTEX.
Platí jen do 31. března!.

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
před 4 dny | Kočvara LubošSháním materiál k práci - Historie raftingu

Zdravím všechny, chtěl bych Vás touto cestou poprosit, zda-li někdo nemá jakýkoliv materiál (knihu, fotky, povídky, osobní zkušenosti se začátky), který by mi mohl pomoci při psaní bakalářské práce na téma Historie raftingu (Pedagogická fakulta v Českých Budějovicích). Hodilo by se mi prakticky cokoliv alespoň trošku týkající se tématu. Mockrát Vám děkuji za reakce

l.kocvarazavseznam.cz | odpovědět |  
před 4 dny | MatesRE:Sháním materiál k práci - Historie raftingu

Určitě nezapomeň na knížku Jaromíra Štětiny S Matyldou po Indu.

jagpozavquick.cz | odpovědět |  
před 3 dny | LubošRE:RE:Sháním materiál k práci - Historie raftingu

Děkuji za odpověď. Tuto knížku jsem si obstaral jako jednu z prvních a už jsem se do ní začetl.

před 3 dny | MichalRE:Sháním materiál k práci - Historie raftingu

No jo- pajdák....Kdo umí, umí; kdo neumí, učí.
(Neměl by odbornou práci na toto téma psát někdo, kdo to zažil? Myslím, že inzerát p. Kočvary jasně deklaruje úroveň VŠ v ČR -a co hůř, budoucích pedagogů).

mamzavnedam.cz | odpovědět |  
před 3 dny | LubošRE:RE:Sháním materiál k práci - Historie raftingu

Děkuju za reakci, ale trošku nechápu její význam a dovolím si trošku oponovat, protože jste trošku takříkajíc "mimo mísu". 1) Tato práce naopak vůbec nemusí vycházet z praxe a z vlastních zkušeností(a v podstatě ani nemůže když jde o delší historii), ale je naopak ryze zaměřená na zpracování dostupných materiálů a zdrojů. 2) Nevím přesně, jak jste tak dokonale poznal z mého příspěvku úroveň VŠ v ČR a pedagogů, když studuji pouze NEUČITELSKÝ obor tělesná výchova a sport (ne každý, kdo studuje na PF je učitel, což deklaruje naopak Vaší neznalost) Váš názor respektuji, ale absolutně nechápu, co Vás vedlo k Vašemu příspěvku. (Jestli máte lepší způsob, jak sehnat potřebný materiál k práci tohoto typu, tak jsem jedno ucho, protože ve vědecké knihovně v ČB,v akademické knihovně ČB, v knihovně FTVS v Praze, v Národním archivu, ve všech číslech časopisu Hydro od roku 2003, v časopisu Kanoe, raft, kajak, v knihovně Národního muzea toho je o vlastní historii pramálo)

před 3 dny | Kuba TurekRE:RE:RE:Sháním materiál k práci - Historie raftin

No právě, asi jsi prošel katalogy knihoven, ale to prostě nestačí. To bys ovšem měl znát ze školy. Takže teď Ti zbývá to hlavní - osobní setkání s pamětníky, kteří ještě žijí, mají vzpomínky, literaturu, dokumentaci, fotky, filmy.... Čekají Tě taková jména, jako např. Štětina, Štěrba, Panenka...

jakub.turekzavhorydoly.cz | odpovědět |  
před 2 dny | PetrRE:RE:RE:RE:Sháním materiál k práci - Historie raf

Příteli Turku, moc tvým příspěvkům nerozumím. Kdo píše o době husitské by měl být husita ? :-)). Nic ve zlém, ale nesmyslně prudíš a mám takové tušení, že o práci s prameny atd. toho moc nevíš. Nic ve zlém, ale tvá reakce a útok na slušnou žádost o pomoc při hledání infromačních zdrojů mne docela vytočila. Takto jsme na tomto fóru diskuse nikdy nmevdli a doufám, že ani nebudeme, spíše se tady vždy každý snažil pomoci.

petpetrzavemail.cz | odpovědět |  
před 2 dny | michalRE:RE:RE:Sháním materiál k práci - Historie raftin

Luboši,nebyl to útok, pouze postesknutí. Prostě jsem asi jinak nastavený. Myslím si, že bakalářka je vědecká práce a měla by do oboru přinést něco nového (poznatek nebo pohled). Tvoji žádost jsem pochopil,jako bys chtěl zvolit dnes oblíbenou metodu "ctrlc,ctrlv". Google a internet poskytuje dostak materiálů a kdo chce, si je najde. A pokud jsi tu pionýrskou dobu nemohl zažít, zbývá Ti pouze najít účastníky a mluvit s nimi.(Případně si zkusit nějaký pionýrský počin "zrekonstuovat"). Jinak si nedokážu představit, že by Tvá práce mohla přinést něco nového, než jen pouze určité shrnutí již popsaného. Kuba mě myslím pochopil a napsal to ve svém příspěvku přesně.

před 2 dny | MichalRE:RE:RE:Sháním materiál k práci - Historie raftin

Luboši, materiálu je dostatek,stačilo by hledat a nespoléhat se na pomoc. Nejlepší seznam zdroje vodácké literatury jaký znám, sestavil vodákům známý nadšenec PV.
Link sem nedám, bc práce bude předpokládám Tvojí prací, a ne kolektivu
;)

včera | MartinRE:RE:RE:RE:Sháním materiál k práci - Historie raf

Kluci nezlobte se na mě, ale vy jste fakt výstavní *ebilové. Co to tu plácáte za nesmyly? Od kdy má bakalářka přinýst něco novýho? Stačí když se zamyslíte a spočítáte si kolik toho lidi už poznali (např. v daném oboru) a kolik lidí (daný obor) studuje. Jako ideální příklad jsou technický obory. Tam už skoro ani nikdo s ničím novým přijít nemůže. Všechno už někdy popsaný bylo. Bakalářka je hlavně o hledání již dostupných informací a dávání těhle informací dohromady a ve výsledku je jenom autorův závěr, co z toho plyne jeho ryze vlastní tvorbou. A že bakalářka nemůže být práce kolektivu? Aha, tak to utíkejte na školy a řekněte jim, že to tam dělají blbě, když už třeba v prváku se u trochu schopných vyučujích začínají tvořit pracovní skupiny, které se zabývají určitým problémem (většinou něčím co zajímá toho vyučujícího, který o tom třeba píše ještě podrobnější práci) a všichni zůčastnění můžou na to téma napsat bakalářku, diplomku, ... Zajímalo by mě, jestli jste vůbec někdy nějakou bakalářku aspoň viděli. Dělat tady velký kluky, že to nezažil, že neví o čem mluví to umí každej. Pomoct člověku, který už sám přišel s originálním tématem, to už ne.

mam.nedamzavnea.ne | odpovědět |  
před 3 dny | MatesRE:RE:Sháním materiál k práci - Historie raftingu

Taky nerozumím Michalovu příspěvku, útočit na někoho, kdo slušně požádal o pomoc...

jagpozavquick.cz | odpovědět |  
před 2 dny | Petr VamberskýRE:Sháním materiál k práci - Historie raftingu

Zdravím Luboši,

Pravdu má Michal v tom, že by to chtělo také oslovit pamětníky a taky možná v práci chytit jako kus tématu, odkdy se provozuje nejen expediční rafting, ale i závodní a to i u nás - v ČEchách a na Slovensku.
Chci upozornit na knihu autorů Marek Hýža, Miroslav Kačor , Milan Švihálek s názvem "Zapomenuté výpravy", což vyšlo u Joty. Je tam reportáž od pana Hýži Divoký tanec v peřejích Indu , kde také odkazuje na svoje zkušenosti a je tu i zmínka o knize pana prof. Otakara Štěrby Pět výprav do Asie.
Také kapitoly 22 a 28 by mohly být podnětem. No a jak Michal píše, poptal bych se pamětníků na zkušenosti a taky na zdroje v knihovnách - Petra Panenky, pana senátora Štětiny, pana Martina Hájka.
Hodně úspěchu při sestavení bakalářské práce.

Vambi

petr.vamberskyzavvolny.cz | odpovědět |  

Nově v HYDROfóru

včera - Nejede někdo z Brna a okolí o ...
Ahoj, sháním nějakoho, kdo pojede o víkendu na ...
včera - Raptor nebo Diesel nebo Pure
Diesel je docela pomalá loď, Pure nema vnitřní ...
včera - Sháním materiál k práci - ...
Kluci nezlobte se na mě, ale vy jste fakt ...
Až teď jsem si všiml, že v nadpisu jou možnosti, ...
dagger mamba
před 2 dny - Hledam partu na divokou vodu ...
Ahoj, zrovna slintam nad katalogem kajaku a ...
před 2 dny - Raptor nebo Diesel nebo Pure
Pyranha Ammo, Z-one, Jackson Hero...
před 2 dny - Raptor nebo Diesel nebo Pure
Uvažuji o novějším kajaku. Doposud jsem se učil ...
před 2 dny - Sháním materiál k práci - ...
Příteli Turku, moc tvým příspěvkům nerozumím. Kdo ...
Luboši, materiálu je dostatek,stačilo by hledat a ...
Zdravím Luboši, Pravdu má Michal v tom, že by ...
Luboši,nebyl to útok, pouze postesknutí. Prostě ...

Bazar

včera - Vesta XL
Vodácká vesta XL v Praze možný osobní odběr jinak ...
včera - Carrera Helma
Prodám dvě helmy v Praze možný osobní odběrjinak ...
včera - Carrera Helma
Prodám dvě helmy v Praze možný osobní odběrjinak ...
včera - Noah Ascento C1
Prodám Noah Ascento C1. Loď je nevařená v dobrém ...
včera - Gumotex Pálava
Prodám starší Pálavu, lehký únik vzduchu z levé ...
včera - Dagger Nomad 8.5
Prodám 1 rok ježděný kajak Dagger Nomád 8,5. Bez ...
včera - Gumotex Colorado 450
Prodám Colorádo 450, ještě nebylo na vodě
včera - gumotex sunny
Mam na prodej, fungl nový kajak ...
před 2 dny - Nafukovací kajak Twist2
Nafukovací kajak TWIST 2 je otevřený dvoumístný ...
před 2 dny - Profiplast Ninja
Prodám dvě pádla Profiplast Ninja, délka 200 cm, ...
před 2 dny - sweet protection bunda
prodam zelenou bundu sweet protection, rok ...
před 2 dny - HIKO neoprénové kalhoty ...
Prodám sezonu jeté neoprénové kalhoty, velikost ...

Nejdiskutovanější články

Toplist