S kajakem po světových mořích
aneb Proč mě nikde nechtěli zaměstnat
Záznam přednášky cestovatele a kajakáře Standy Chládka
ze 14. října 09 v Praze
Cena: 120 Kč,
sleva 25% pro HYDROpředplatitele
Prodáváme nafukovací čluny GUMOTEX a vodácké potřeby.
Nejlepší ceny na internetu!
37. ročník závodu se koná už v sobotu
19. června. Aktualizované informace jsou uvedeny ve článku ČPV Letní Blanice na našem webu, kde si můžete stáhnout i propozice závodu. V neděli je volné splutí, voda poteče od 9:30 do 11:30 hodin.
-vek-
Na stránkách svetoutdooru.cz můžete už jen do čtvrtka soutěžit o stan Coleman Celsius 3 Plus a batoh Crossroads 28 l. Soutěž najdete tady.
-red-
Podrobný test nové nafukovací kánoe Gumotex Scout, na kterém spolupracovala naše redakce, vyšel dnes na www.svetoutdooru.cz.
-red-
Jarní edice bulletinu Svět outdooru - Novinky právě vyšla. Časopis si můžete zdarma vyzvednout v outdoorových a vodáckých obchodech, nebo si jej můžete zdarma stáhnout.
-red-
Povodně nakonec zmařily obě velké víkendové kanoistické události. Zatímco druhý a závěrečný závod světového poháru ve freestyle v Plattlingu vůbec nezačal, mistrovství Evropy ve slalomu ve slovenském Čunovu skončilo po pátečních kvalifikačních jízdách.
-jay-
Zatímco v Čunovu na ME ve slalomu včera úspěšně proběhly kvalifikace C1 a K1 a dnes se bude závodit podle zkráceného plánu, v Plattlingu dnes zřejmě teprve bude kulminovat hladina Isaru a závod SP se v lepším případě přesune až na neděli. Včerejší i dnešní tréninky vysoká voda zcela znemožnila. Nezávodící vodáky ale čeká krásný slunečný víkend a nadstandardní vodní stavy.
-jay-
Silné noční deště rozvodnily řeky na jihu Čech, v průběhu dne se ale jejich stavy pomalu začaly vracet k normálu. U Šušice byl dopoledne evakuován dětský tábor na břehu Otavy. Intenzivně pršelo ve středu také v bavorských Alpách a povodňová vlna se z horních toků přesouvá do nížin. V ohrožení by tak mohly být i 2 významné sportovní události - slalomové ME v Čunovu a freestylový SP v Plattlingu. Předpověď na víkend je ale optimistická: slunečno a teploty přes 20°C.
-jay-
Milé HYDROčtenářky, milí HYDROčtenáři. V těchto dnech pro vás testujeme horkou novinku v nabídce Gumotexu, všestrannou nejen rodinnou nafukovací kánoi SCOUT. Mezitím, ...
V dubnu jsem dostal na základě své výzvy o pomoci při hlídání úředních desek obcí s rozšířenou působností foto jezu od svého kamaráda Martina. Byl to jez na Sázavě – ...
15. května 2010 se koná již 31. ročník této akce. Sraz účastníků je v 11 hodin na louce u železniční stanice Bohousová a jede se do Potštejna, což je 9,5 kilometru o ...
Soutokem dvou překrásných divokých říček Křemelné a Vydry vzniká neméně pěkná zlatonosná Otava. Od soutoku k Sušici teče severním směrem, dále se ohýbá na severovýchod ...
Vrátil jsem se ze super výletu z Turecka a zjistil jsem, že to bylo akorát včas. Zrovna totiž vyšlo nový číslo HYDRA na který jsem se strašně těšil. Tentokráte je ještě ...
No tak je to tady vodáčkové naši zlatí. HYDRO 1/2010. Ani to nebolelo a váš nejoblíbenější vodácký magazín na světě se ladně přehoupl do osmého ročníku. Pravda trošku ...
Přinášíme poslední díl našeho zimního seriálu, v němž jsme hledali nejkrásnější a nejoblíbenější řeky v ČR. Díky za vaše maily i hlasování v anketě, podle které má mezi ...
Nabídkou na konzultaci ve věci zvýšení bezpečnosti pro vodáky na sázavských jezech Černé Budy a Šternberk, která je výsledkem aktivity Pavla Šálka, pověřeného člena ...
V dubnu jsem dostal na základě své výzvy o pomoci při hlídání úředních desek obcí s rozšířenou působností foto jezu od svého kamaráda Martina. Byl to jez na Sázavě – ...
Nabídkou na konzultaci ve věci zvýšení bezpečnosti pro vodáky na sázavských jezech Černé Budy a Šternberk, která je výsledkem aktivity Pavla Šálka, pověřeného člena ...
Říká se, že začátky jsou vždycky těžké. Jak to tedy udělat, aby se dětem na vodě líbilo, vybudovaly si k ní pozitivní vztah a jednou třeba samy, dobrovolně a rády, ...
Již popáté jsme pro vás letos připravili zvláštní letní přílohu Vodáckého magazínu HYDRO, určenou především příležitostným vodákům a všem, kdo si chtějí užít letní ...
7. – 9. května pořádá Loděnice Vltava spolu s D.O.S. závod ve sjezdu a vodácké všestrannosti pro dětské vodácko-turistické oddíly. Tentokrát zvolili jako téma „Jako za ...
Již několik let co jezdíme na Slovenskou Belou, a mě pořád ležela v hlavě říčka pramenící pod Roháčem – Studený potok. Neplést si se Studeným potokem ve Vysokých Tatrách ...
Vrátil jsem se ze super výletu z Turecka a zjistil jsem, že to bylo akorát včas. Zrovna totiž vyšlo nový číslo HYDRA na který jsem se strašně těšil. Tentokráte je ještě ...
Před časem se na HYDROwebu objevil článek o Dračici. Již dlouho jsem si pohrával s myšlenkou Dračici splout. Zajímal mě právě úsek od Františkova dolů na soutok. Protože ...